Стоки на обща стойност от близо 10 млрд. долара са блокирани

...
Стоки на обща стойност от близо 10 млрд. долара са блокирани
Коментари Харесай

Товари за 10 млрд. долара са блокирани в Суецкия канал

Стоки на обща стойност от близо 10 милиарда долара са блокирани в кораби, които не могат да преминат по запушения от през вчерашния ден поради аварирал плавателен съд Суецки канал. Това демонстрират първични планове на световната застрахователна компания Lloyd. Според оценката корабите, преминаващи на запад през Суецкия канал доставят 5,1 милиарда $ артикули, до момента в който тези, които пътуват  на изток – 4,5 милиарда $ на ден.

По последни данни над 150 кораба чакат освобождението на канала. Днес сутринта управата на канала публично заяви, че стопира прекосяването, откакто през вчерашния ден товарният транспортен съд Ever Given, който е по-дълъг от височината на Айфеловата кула, заседна сред двата бряга на канала по време на стихия и мощен вятър със скорост от над 40 км/ч.

Все още няма развиване в позитивна посока на случая с блокирания транспортен кулоар в Египет, който свързва Средиземно с Червено море и по този начин обезпечава най-краткия морски път сред Запада и Изтока. 

Корабът е благосъстоятелност на японската компания Shoei Kisen Kaisha. “Все още не знаем какъв брой време ще отнеме освобождението на кораба. Нямаме информация за прогрес в процеса “, разяснява представител на сдружението.

Вчера притежателят на компанията Шоеи Кисен направи публично изказване, с което се извини на всички наранени страни и добави, че интервенцията ще е извънредно сложна. В същото време обаче фирмите, които са застраховали неговия транспортен съд, към този момент получават искове за милиони долари  обезщетения от други транспортни сдружения, съобщи Ройтерс.

Според източници на английското издание Гардиан корабът, който е измежду 10-те най-големи в света, не е трябвало да получи позволение за прекосяване през един от най-тесните сектори на Суецкия канал заради прогнозата за неприятно време и възможна стихия. Но проблемите, които коронавирусът основава на световната верига от доставки, в допълнение кара огромните транспортни компании да упорстват да им се обезпечава позволение за прекосяване, разясняват от транспортния отрасъл.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР